Wat is het voordeel van een personal trainer boven zelf sporten of fitnessen?

Een personal trainer kan aan de hand van jouw leeftijd, jouw doel(en) en je fysieke staat een passend work-out programma ontwikkelen. Hierbij wordt niet alleen gekeken welke oefeningen je gaat doen, maar ook welke voeding het beste past bij het behalen van jouw doelen. Een personal trainer zorgt ook voor de mentale ondersteuning, helpt je bij tegenslagen en leert je over je grenzen gaan. Trainen met een persoonlijke begeleider is daarnaast veilig; de kans op blessures en klachten is zeer laag. Je kunt jouw personal trainingen geheel aanpassen aan je agenda, je sport dus wanneer het jou het beste uitkomt. Daarnaast is de personal trainer de motivator om te zorgen dat je geen enkele training mist!

 


Voor welke leeftijd is personal training?

Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, een personal trainer met de juiste opleiding en ervaring kan voor iedere leeftijd een passend programma ontwikkelen. Daarbij is niet alleen leeftijd leidend voor het programma, belangrijker is dat het doel dat jij je hebt gesteld wordt bereikt. Bij Oldskool Gym 45+ zien we dat de doelgroep 40-60 jaar veel gebruik maakt van een personal training. Deze groep heeft vaak wat meer tijd om te kiezen voor deze vorm van sport.  Personal training zal qua investering meer kosten dan alleen een fitnessabonnement, maar het rendement en de begeleiding is vele malen groter, professioneler en veiliger (minder blessures bijvoorbeeld).


Voor welke persoonlijke doelen is personal training geschikt?

De redenen waarom iemand kiest voor een personal trainer zijn legio. Om af te vallen, om fitter te worden of gespierder, maar ook om de juiste technieken te leren.

 


Hoe lang duurt personal training gemiddeld?

Gemiddeld beginnen mensen met een personal training pakket van bijvoorbeeld 10 weken, maar dit kan uiteraard korter of langer zijn naar gelang de doelstellingen van de deelnemer. We zien bij Oldskool Gym 45+ wel dat de meeste mensen na hun eerste personal training pakket blijven trainen met hun personal trainer.


Wat kost personal training?

De kosten voor personal training zijn meestal hoger dan een regulier fitnessabonnement bij een sportschool. Logisch, want je krijgt een-op-een begeleiding van meerdere professionals. De resultaten zijn dan ook beter dan wanneer je geen persoonlijke begeleider hebt. Fysiek zullen de resultaten beter en sneller gaan, maar ook mentaal word je ondersteund en krijg je voedingsadvies. Onze professionals weten ook hoe je veilig moet sporten met of zonder speciale lichamelijke indicaties. Het rendement is dus vele malen hoger en veiliger en uiteraard persoonlijker. Voor prijzen neem contact met ons op.