Fitnesszaal (alle lessen duren 45 minuten)


FitCircle:

De FitCircle is voor mensen die zo lang mogelijk de vitaliteit van het lichaam willen behouden. De FitCircle bestaat uit een ronde van vaste krachtapparatuur die we afwisselen met losse oefeningen. Met de speciale oefeningen in deze les krijgt u soepelere gewrichten, een betere coördinatie en sterkere spieren. Daarnaast houdt u klachten en aandoeningen langer buiten de deur.  Iedereen kan op eigen niveau meedoen.

Kracht & Balans 65+:

Bent u wat wankel, raakt u snel uit balans en / of heeft u moeite met opstaan uit de stoel dan is dit de les voor u.
Een training waarbij balans en kracht in de benen en armen voorop staat.
Elke week worden oefeningen herhaald en gewisseld.


Groepslessenzaal

Groepslessen (alle lessen duren 45 minuten)


Yin Yoga:

Met Yoga  neemt u uitgebreid de tijd voor uzelf, uw mind en uw lichaam. Uw lichaam verdient om goed verzorgd te worden want tenslotte moet je er nog een tijd mee doen. Het is een les om leniger te worden, betere houding, kracht en evenwicht. De bewuste ademhaling ondersteunt het geheel.  Een mooi begin van de dag.

Pilates:

Met Pilates verbetert u uw kracht, flexibiliteit en balans. U ontwikkelt lange en sterke spieren en u versterkt uw innerlijke core om de wervelkolom te ondersteunen. U krijgt dus spieren met lange elegante vormen. Tevens verbetert u uw lichaamsbewustzijn en bouw u aan een betere houding. Zo kunt u een soepele en sterke rug ontwikkelen. Pilates helpt u dus kort gezegd met uw houding in het dagelijks leven en. Met Pilates kunt u ook blessures helpen voorkomen, het is dus een perfecte aanvulling voor als u een andere sport beoefent.

Yoga / Pilates:

Is een combi les zoals hierboven staat beschreven. We beginnen met rekken en strekken gevolgd door 20 minuten Yoga en daarna 20 minuten Pilates.

High Fit:

Een intensieve les waarbij u sterker, strakker en fitter zal worden. Het eigen lichaamsgewicht en losse gewichten, kettlebell, tube’s, enz. worden als weerstand gebruikt. De oefeningen zijn mogelijk op ieder niveau en juist dát maakt het trainen leuk. Afwisseling, begeleiding en vooruitgang. Alle ingrediënten voor de perfecte training.

Fiets & Fit:

Het mooie weer komt eraan. Met het Fiets & Fit programma traint u uw uithoudingsvermogen en de spieren zodat het lichaam sterk en gezond blijft. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen.

Steps en Dance:

Een leuke les waarop de maat van de muziek bewogen wordt. Er wordt les gegeven op een step die uzelf in 3 standen kan verzetten, daar wordt op- en afgestapt. De “dance” is dansen op de maat van de muziek, met een vaste dans op elk nummer.

Spinning:

Lekker een lesje fietsen op muziek: snel en langzaam, zwaar en licht, zittend en staand. Door de weerstandsknop te verstellen maakt u training zo zwaar als u wilt. Er wordt gewerkt aan een betere uithoudingsvermogen. De conditie zal hierbij zeker omhoog gaan waarbij u in het dagelijks leven veel profijt van zal hebben. U zult minder snel moe zijn en meer energie krijgen.

Spinning & Pump:

Een combinatie van spinning (fietsen) en kracht oefeningen op de maat van de muziek. Ideaal voor een muzikale kracht en cardiotraining.

Stretch, Balans & Kracht 65+:

Stretchen om soepel te blijven, balans om in evenwicht te blijven (bijvoorbeeld bij ongelijke stoepjes) en kracht om makkelijker op te staan en lopen. Om fit en gezonder ouder te worden.

Buitenfit:

Bij Buitenfit doen we op verschillende locaties trainingen voor het hele lijf. Er wordt met verschillende attributen gewerkt, bij zeer slecht weer gaan we naar binnen.