Fitnesszaal (alle lessen duren 45 minuten)


Fit Circle:

De Fit Circle is voor mensen die zo lang mogelijk de vitaliteit van het lichaam willen behouden. De Fit Circle bestaat uit een ronde van vaste krachtapparatuur die we afwisselen met losse oefeningen. Met de speciale oefeningen in deze les krijgt u soepelere gewrichten, een betere coördinatie en sterkere spieren. Daarnaast houdt u klachten en aandoeningen langer buiten de deur.  Iedereen kan op eigen niveau meedoen.

Kracht & Balans 65+:

Bent u wat wankel, raakt u snel uit balans en / of heeft u moeite met opstaan uit de stoel dan is dit de les voor u.
Een training waarbij balans en kracht in de benen en armen voorop staat.
Elke week worden oefeningen herhaald en gewisseld.


Groepslessenzaal

Groepslessen (alle lessen duren 45 minuten)


Yin Yoga:

Yin Yoga is inmiddels enorm populair. De houdingen die u bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken de dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. De les is juist zo lekker doordat u even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd neemt voor u lichaam. 

Pilates:

Met Pilates verbetert u uw kracht, flexibiliteit en balans. U ontwikkelt lange en sterke spieren en u versterkt uw innerlijke core om de wervelkolom te ondersteunen. Ook verbeterd u uw lichaam en bouwt u aan een betere houding. Zo kunt u een soepele en sterke rug ontwikkelen. Pilates helpt u dus kort gezegd met uw houding in het dagelijks leven en met Pilates kunt u ook blessures helpen voorkomen, het is dus een perfecte aanvulling voor als u een andere sport beoefent.

Yoga / Pilates:

Is een combi les zoals hierboven staat beschreven. We beginnen met rekken en strekken gevolgd door 20 minuten Yoga en daarna 20 minuten Pilates.

High Fit:

Een intensieve les waarbij u sterker, strakker en fitter zal worden. HMet eigen lichaamsgewicht en losse gewichten, kettlebell, tube’s, enz. worden als weerstand gebruikt. De oefeningen zijn mogelijk op ieder niveau en juist dát maakt het trainen leuk. Afwisseling, begeleiding en vooruitgang. Alle ingrediënten voor de perfecte training.

Body Fit:

Bij Body Fit traint u een stukje cardio en krachttraining zodat de spieren aansterken en het lichaam sterk en gezond blijft. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen.

 

Bodyshape: 

Oefeningen met lichte dumbelltjes en elastieken. Het hele lichaam wordt op de maat van de muziek getraind. Dus ook Buik, Billen en Benen!

Body & Mind:

Bij Body & Mind werken we in een rustige sfeer aan de goede houding, spierversterking en balans. Ons doel is om gefocust onze oefeningen te doen waardoor wij ons hoofd legen. Aan het einde van de les is altijd een heerlijke beloning van meditatie onder begeleiding.

Bodypump:

Bodypump is een groepsles waar we, met fitness-oefeningen alle spier groepen versterken. Er wordt daarbij gelet op de houding. De intensiteit van de oefeningen en de houding zijn hierbij veel belangrijker dan de zwaaarte van gewichten of schijven. Er wordt gecontroleerd kracht opgebouwd en vet verbrand op de spieren.

Tabata:

De Tabata training is een training van 4 minuten bestaande uit 8 intervallen. De bedoeling is dat je 20 seconden een bepaalde oefening redelijk intensief doet en daarna neem je 10 seconden rust, vervolgens ga je weer 20 seconden bezig en dit in 8 rondes. De les wordt opgebouwd in 2 Tabata delen, cardio en de resterende Tabata’s gericht op kracht, houding en figuurverbetering. De intensiviteit kun je bij deze training zelf bepalen, maar voor een goed trainingseffect moet je er wel voor zorgen dat de intensiviteit steeds gelijk is. 

Zumba:

Zumba is een heerlijke les van dansen en vrolijkheid. De dansen zijn eenvoudig te volgen en elke nieuwe dans wordt enkele malen uitgelegd. Men verbrand heel veel calorieën tijdens de les, bouwt conditie op en verstevigd vooral benen, billen en romp. Maar je wordt er vooral blij van om plezier te maken en te dansen met elkaar.

Spinning:

Lekker een lesje fietsen op muziek: snel en langzaam, zwaar en licht, zittend en staand. Door de weerstandsknop te verstellen maakt u de training zo zwaar als u wilt. Er wordt gewerkt aan een betere uithoudingsvermogen. De conditie zal hierbij zeker omhoog gaan waarbij u in het dagelijks leven veel profijt van zal hebben. U zult minder snel moe zijn en meer energie krijgen.